Wednesday, January 15, 2014

Teddy Softie

Posted by iza at 15.1.14 0 comments Links to this post

How do u like it?
mak suke, Humaira pon suke
a simple teddy, handmade teddy
pelok pon sodap


nama bakal tuan, yg akan diahadiahi dgn Teddy Softie ni
kwn yg menenpah mau kaler pink
katenye fav color bakal tuan punye
roger & out!


asal mulanya kwn mak mintak betuk lain
tp mak rase mak kurang berjaya buat bentuk yg kawan mak ni nak,
mak cuba buatkan yg ini

mcmana kawan? suke x?
in shaa allah..amin.

Reversible Baby Dress

Posted by iza at 15.1.14 0 comments Links to this post
Astaghfirullah
liat betol mak nak update belog ni
satu, sbb otot mak sakit sgt2 lepas menjahit non stop minggu lepas
ni da rehat 6 hari tapi bila menaip ni dia mula dah rs sakit blk

mula2 mak igt nak buat entri asing2 utk tiap helai dress ni
tp memandangkan mak nak cepat
makanya seringkas yg bole la yo





haa yg ni ^ xreversible sbb kain utk bahagian satu lagi jarang la pulak
nampak corak kain luar
ak wat reversibla mcm xcantek pulak 



kain2 comel ni kwn mak beli sendiri
mak tumpang suke la sbb mak pon mmg da aim nak jait kain corak2 ni
cuma nak buat readymade mak xsempat
mak belikan kain kosong utk bahagian satu lagi

kwn mak request skali Diaper Cover yg sedondon ngan dress2 ni
ni first time mak jait ni
lenguh2 jgk la tgn mak masukkan getah
tu yg otot2 cramp ni
al maklum la faktor usia
ekeke



omey kan
Humaira punyela berkenan
heheh nantilaaa Humairaaaa rajin2 kang ibu jaitkan

sumenye mak dah packing elok2 arini nak pas kat abg posmen ^^
moga2 selamat sampai ke KL
Amin
Assalamualaikum

Thursday, December 26, 2013

Personal Project :: Long Skirt for Humaira

Posted by iza at 26.12.13 0 comments Links to this post

kemain mak ai posing si Humaira
sonok sgt dia ibu jahitkan skirt labuh
since Humaira xbape shuke pakai seluar, niat di hati ibu ni nak jahitkan skirt byk2
hari2 niat, kalau ikot jumlah niat, da beratus agaknye skirt Humaira..
tp kalau dihitung jumlah malasnye baru 2 helai...ahahah


sengaja ibu beli pattern kain yg dah sedia btingkek2 sbb ibu malas nak melayer...
padahal kalau buat layered long skirt lg santek..
haish....tu la turutkan sgt malas tuh!


kena pulak ngan mood dia nak bgambo mlm nih, ibu pon snap2 la...
selalunye da beso2 ni jenuh la nak suh dia bposing
bosan dah tgk kamera...


 ibu ngan Humaria totally having fun snap2 gelak2 ngan posing dia yg x disangke2 tu... :)
oleh sbb skirtnye x bape kembang, ibu belah kanan kiri skirt supaya x tsangkut2 bile bjalan...
utk cute factor, iza tambah tiny satin bow di tgh2 belahan tu...
^^




lenkali bila kerajinan mendatang, akan ibu jahitkan lg...
till then, chow chin chauuuu

Assalamualaikum
^^


Wednesday, December 25, 2013

Dress Key chain :: 2nd order by Shop Adramaya

Posted by iza at 25.12.13 0 comments Links to this post

 Shop Adramaya  mmg selalu tempah handmade souvenir utk dibagi pd customer2 dorang, tapi yg ini nampaknya yg paling customer suke...sbb tu Shop Adramaya repeat order kot...hihihi


order yg dulunya iza gunakan kain polka dots utk skirt.. nak tgk klik sini...
kali ni plus munge2 ngan stripe pulak....
sekali ngan label tu makcik buat..
^^

so peeps!
they're having YES tilL 31th Dec 2013!!!
dapat pulak cute keychain handmade by MessyMommy
mmg super best ^^
klik2 la page Shop Adramaya cuci2 mate ye....


sambil2 tu klik2 juge page MessyMommy ate bole like sekali
mih mih sambil nyelam minum ayor org kate
Assalamualaikum :)

Heart Shaped Felt Pillow

Posted by iza at 25.12.13 0 comments Links to this post

order dari sahabat fb
heart shaped felt pillow
kaler ungu


makcik cuba buat sehabis baik...
harap yg teima suka apa adanya...:)





Humaira tu mula la...nak satu utk dia juge...
^^
nak satu jugak? haa? nak 2???
bole2 pm iza di MessyMommy ya!!
Assalamualaikum

Pillowsssss & Bolstersss

Posted by iza at 25.12.13 0 comments Links to this post
cuti skolah ni been busy dgn kenduri bagai, balek kg, & layan tetamu yg btandang ke umah....
mmg xsempat nak menjahit dan update...
wpun anak2 blom skolah...makcik tumpang sonok jumpe anak2 sedare yg jejauh lama xjumpe..:)

kebetulan ada rezki kwn lama betandang ke umah....
seminggu lamanya kat umah makcik, sempat beliau menempah bantal dan sarung utk anak2 beliau...
ini gambonye...






satu mlm siap jait sume....

kelam kabut nak tangkap gambo bagai
tu yg ada gambo kabur tu
hantam saje la labu..ekeke

tq mummy sue sudi dok uma makcik seminggu....
& tq sudi order lg sarung bantal buat ke 2 kalinya....
geram ea tgk kain meiah je...hihihi
i.m.y.a...
ada rezki kite jumpa lagi...
Assalamualaikum
^^

Tuesday, December 3, 2013

Rag Quilt Baby Blanket...with love

Posted by iza at 3.12.13 0 comments Links to this post
bunyi hujan sgt best...
sgt sentimental....
sejuk2 mcm ni....hati tiba2 jadi sweet romantik gitu *wekk muntah!
haha
mood nak rebus keledek pon dtg...
kena pulak mkn panas2...mmg best



cuaca mcmni mood nak mnjahit mmg best..
dia blawan2 ngan mood nak tido
tapi harini mood nak menjahit menang!!! oyeah!!!
so, lepas mkn keledek, iza pon dgn semangat yg jitu cuba siapkan blanket Rag Quilt Baby Blanket ni
bole dah potong dari list wajib cuba jait...tehehe..
ada rase kelegaan di situ


sgt seronok jait ini....
sgt seronok cuba jait macam2...
wpun kekadang x menjadi...xper....practice makes perfect
menjahit & tangkap gambar kasi hati saya gumbira 
^^


iza guna lapisan flannel lembut untuk bahagian dalam....
sesuai dgn namanya, cik selimut....baby akan rase hangat...



rase mcm xlengkap kalau xbuatkan cik selimut kawan...
jadi, iza pon jait jugak cik bantal sebagai teman..
dalamnye isi kekabu..
combo yg menarik tertarik ko mmg kabom kebabom..gtew...
over sgt makcik haa
mood sgt best harini..so,mau sebarkan positive energy
^^

rasenye, akan letak dlm album kedai..
sape2 berkenan pm iza di MessyMommy ya!
Assalamualaikum
^^



 

MessyMommy Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos