Thursday, December 26, 2013

Personal Project :: Long Skirt for Humaira

Posted by iza at 26.12.13 0 comments Links to this post

kemain mak ai posing si Humaira
sonok sgt dia ibu jahitkan skirt labuh
since Humaira xbape shuke pakai seluar, niat di hati ibu ni nak jahitkan skirt byk2
hari2 niat, kalau ikot jumlah niat, da beratus agaknye skirt Humaira..
tp kalau dihitung jumlah malasnye baru 2 helai...ahahah


sengaja ibu beli pattern kain yg dah sedia btingkek2 sbb ibu malas nak melayer...
padahal kalau buat layered long skirt lg santek..
haish....tu la turutkan sgt malas tuh!


kena pulak ngan mood dia nak bgambo mlm nih, ibu pon snap2 la...
selalunye da beso2 ni jenuh la nak suh dia bposing
bosan dah tgk kamera...


 ibu ngan Humaria totally having fun snap2 gelak2 ngan posing dia yg x disangke2 tu... :)
oleh sbb skirtnye x bape kembang, ibu belah kanan kiri skirt supaya x tsangkut2 bile bjalan...
utk cute factor, iza tambah tiny satin bow di tgh2 belahan tu...
^^




lenkali bila kerajinan mendatang, akan ibu jahitkan lg...
till then, chow chin chauuuu

Assalamualaikum
^^


Wednesday, December 25, 2013

Dress Key chain :: 2nd order by Shop Adramaya

Posted by iza at 25.12.13 0 comments Links to this post

 Shop Adramaya  mmg selalu tempah handmade souvenir utk dibagi pd customer2 dorang, tapi yg ini nampaknya yg paling customer suke...sbb tu Shop Adramaya repeat order kot...hihihi


order yg dulunya iza gunakan kain polka dots utk skirt.. nak tgk klik sini...
kali ni plus munge2 ngan stripe pulak....
sekali ngan label tu makcik buat..
^^

so peeps!
they're having YES tilL 31th Dec 2013!!!
dapat pulak cute keychain handmade by MessyMommy
mmg super best ^^
klik2 la page Shop Adramaya cuci2 mate ye....


sambil2 tu klik2 juge page MessyMommy ate bole like sekali
mih mih sambil nyelam minum ayor org kate
Assalamualaikum :)

Heart Shaped Felt Pillow

Posted by iza at 25.12.13 0 comments Links to this post

order dari sahabat fb
heart shaped felt pillow
kaler ungu


makcik cuba buat sehabis baik...
harap yg teima suka apa adanya...:)





Humaira tu mula la...nak satu utk dia juge...
^^
nak satu jugak? haa? nak 2???
bole2 pm iza di MessyMommy ya!!
Assalamualaikum

Pillowsssss & Bolstersss

Posted by iza at 25.12.13 0 comments Links to this post
cuti skolah ni been busy dgn kenduri bagai, balek kg, & layan tetamu yg btandang ke umah....
mmg xsempat nak menjahit dan update...
wpun anak2 blom skolah...makcik tumpang sonok jumpe anak2 sedare yg jejauh lama xjumpe..:)

kebetulan ada rezki kwn lama betandang ke umah....
seminggu lamanya kat umah makcik, sempat beliau menempah bantal dan sarung utk anak2 beliau...
ini gambonye...






satu mlm siap jait sume....

kelam kabut nak tangkap gambo bagai
tu yg ada gambo kabur tu
hantam saje la labu..ekeke

tq mummy sue sudi dok uma makcik seminggu....
& tq sudi order lg sarung bantal buat ke 2 kalinya....
geram ea tgk kain meiah je...hihihi
i.m.y.a...
ada rezki kite jumpa lagi...
Assalamualaikum
^^

Tuesday, December 3, 2013

Rag Quilt Baby Blanket...with love

Posted by iza at 3.12.13 0 comments Links to this post
bunyi hujan sgt best...
sgt sentimental....
sejuk2 mcm ni....hati tiba2 jadi sweet romantik gitu *wekk muntah!
haha
mood nak rebus keledek pon dtg...
kena pulak mkn panas2...mmg best



cuaca mcmni mood nak mnjahit mmg best..
dia blawan2 ngan mood nak tido
tapi harini mood nak menjahit menang!!! oyeah!!!
so, lepas mkn keledek, iza pon dgn semangat yg jitu cuba siapkan blanket Rag Quilt Baby Blanket ni
bole dah potong dari list wajib cuba jait...tehehe..
ada rase kelegaan di situ


sgt seronok jait ini....
sgt seronok cuba jait macam2...
wpun kekadang x menjadi...xper....practice makes perfect
menjahit & tangkap gambar kasi hati saya gumbira 
^^


iza guna lapisan flannel lembut untuk bahagian dalam....
sesuai dgn namanya, cik selimut....baby akan rase hangat...



rase mcm xlengkap kalau xbuatkan cik selimut kawan...
jadi, iza pon jait jugak cik bantal sebagai teman..
dalamnye isi kekabu..
combo yg menarik tertarik ko mmg kabom kebabom..gtew...
over sgt makcik haa
mood sgt best harini..so,mau sebarkan positive energy
^^

rasenye, akan letak dlm album kedai..
sape2 berkenan pm iza di MessyMommy ya!
Assalamualaikum
^^



Saturday, November 30, 2013

Couple Pillow

Posted by iza at 30.11.13 0 comments Links to this post



Couple pillow as requested by my dear customer
nakkan kaler biru + purple untuk kedua-dua bantal
image pun adik yayass ni yg bg...;)
iza ubah ckit saje utk kesesuaian...


bile letak atas katil cenggini, mcm comel je kan..
kalau letak dalam kete pon macam comel mcm kiut gtew..
tpulang la pada tuan punye badan nak letak kat mana..
kalau ikut suami iza dia akan kata mcm menyemak je...haha
tapi kalau iza, mmg suke banyak2 bantal...kalau tido keliling nak bantal..
^^




kak iza buat sehabis baik mcm yg adik yayass nak
tq sebab pcaya :)
tq sbb sudi order ngan k.iza :)
Salam Kenal, Salam Sahabat....
k.iza jual ye..:)

Personalized Baby Pillow

Posted by iza at 30.11.13 0 comments Links to this post

Hoyeh!!!
Pillow utk baby Anas da siap!!
sedia utuk diposkan
^^


ibu Anas pon sempoi.. tunjuk kain ni je terus ok!
kekabu isi dalamnye..
harap selesa & tido lena ye baby Anas...


tq ibu Anas sudi order ngan iza..
:) 
kalau sobat2 sume ak order utk baby, nak hadiahkan kat kengkawan ke...
pm iza di MessyMommy ye
Assalamualaikum...

Thursday, November 21, 2013

Princess-Like Personalized Pillow

Posted by iza at 21.11.13 0 comments Links to this post



your little pwincess will definitely love this pillow!!
bila Humaira tgk ibu buat ini, ayat pertama Humaira adalah " waaa bantal princess!!"
hehe...mcm biase, dia suh ibu buatkan utk dia jgk satu...
ooo man, bankrupt la ibu nak oi...ekekeke...



ini order dari sobat lama yg mmg sgt percaya pada iza...rajin order dari iza...
sob sob..makcik terharu...sungguh...
:'(
tq k.ina...^^
iza tambah bow tu utk princess k.ina...Qaseh Medina...
harap suke...


kalau mommy2 nak bg gift kat puteri mommy2 sume pm iza di MessyMommy ya!!
Assalamualaikum...
Salam Ceria..
^^ pis pis kacang pis eheh

Wednesday, November 20, 2013

Whale Softies

Posted by iza at 20.11.13 0 comments Links to this post

Malam tadi, terhasil ler 2 ekor paus ni...
oleh sebab mood nak menyediakan tempahan tu sesejuk dan semendung cuaca kat luar, makanya iza cuba motivate diri dgn menjahit apa2 yg bole membangkitkan mood...
ngengada je kan..nak menjahit pon mcm2...
eh eh...mende2 yg memerlukan kreativiti ni mmg gtu...kalo x, nak jahit ikan paus jd mende lain pulak..
^^


iza letak 2 ekor paus ni dlm album kedai k...
nnt jenguk2 kedai runcit makcik, MessyMommy name kedainye...
softie ni bole basuh mesin tau...
jgn riso kna sos, ke,kuah sup ke..bole basuh...hihi
harga promosi, makcik bagi untuk 2 ni, RM 40 termasuk postage...


haaa...ni ada lg sekor kwn dia...
yg ni xmasuk kedai..ni Humaira yg mintak buatkan...
kain dia pilih sendiri....kain lebihan baju raya beliau...
buatkan la jgk wpun pnt...sbg tanda tq sbb Humaira rajin offer diri tolong ibu wat kja umah...
dan rajin temankan ibu menjahit...^^


haaa...bekenan kalu, pm iza di FB Messymommy k!!
Assalamualaikum


Wednesday, November 13, 2013

Baby Bedding Set + Blanket

Posted by iza at 13.11.13 0 comments Links to this post


Assalamualaikum...
ini pestaim makcik jait blanket...
enjoy sgt bile cuba sesuatu yg baru...^^
matched dgn bedding set yg fabriknya dipilih sendiri oleh tuan punye yg tgh bbadan 2...
kak ina yg somel, harap suke..:)


bila dibukak penuh cenggini rupenye...
nak guna 2-2 side pon bole...
xtgkp plak gambo side lg satu..huhu
tp bole tgk kat gamba atas skali tu...
haa ye yg belang2 kaler mint tu...:)


ni pulak bedding set nye...
kak ina order termasuk tilam dan bantal skali...
kekabu...insyaallah tahan lama...
selain tu kak ina order bedung, barut & personalized pillow juga...
itu nanti dientri yg lain ya!
daaaa

Sunday, November 3, 2013

Little Muslimah :: Handmade Hijab

Posted by iza at 3.11.13 0 comments Links to this post


Phewwww....
siap sudah hijab utuk si comel Aira..
tq mummy Sarah sudi order ngan makcik..^^
sweet pastel purple & pink jd pilihan hati..


gitu je haa tangkap gambo ...hihi
siap2 lipat, buh atas mesin jait, terus packing...
model kecik xder..model yg ada da membeso bagai juara...
ekeke...




alhamdulillah...handmade hijab mendapat sambutan...
xbanyak dah kaler yg tinggal..cpt2 order utk si comels kesayangans!!
hehe

k.iza jual ye Sarah..harap suke...:)



Monday, October 28, 2013

Little Muslimah :: Peplum Top

Posted by iza at 28.10.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Peplum top untuk si comel sesuai dipadankan dgn skirt atau seluar...
yg ni dah xavailable tau...org punye..
^^
kalau mau order cer pm cer pm.. :)
pm iza di MessyMommy ok!






budak ni sebok nak posing ngan baju org...
katenye..buat apa buat utk org, bg la kakak pakai...
alah sian....hihi 
 

MessyMommy Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos