Thursday, February 28, 2013

Retro Smart Diaper Pouch

Posted by iza at 28.2.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...
Diaper Pouch dtg lagi!!! * mcm iklan ding dang pulak ^^


saiz: panjang melintang 8.5"
         tinggi 9.5"
         lebar 1.5"


bole muat 2,3 keping diapers, nappy rash krim & kalau saiz pampers lebih kecik 1 peket wet tissue pon bole muat...


harga rm 18
kalau berkenan pm iza di sini ya!!
xoxo ^^

Simple Pouch with Slippers Applique

Posted by iza at 28.2.13 0 comments Links to this post

Assalamualaikum...
Pouch lagi...
bole isi apa2 aje, brg2 make-up, bole jg dibuat pencil case..
atau apa2 aje yg kamu2 suke..^^
saiznya lebik kecik dari yg biasa iza buat...
7.5" x 5.5" x 3 "





Harga RM 8 shj..
Available...
:)
kalau mau, pm iza di sini ya!!

Wednesday, February 27, 2013

Make-up Case : Roses & Mushroom Pink Theme

Posted by iza at 27.2.13 0 comments Links to this post


Ready made Make-up Case
8.5" x 7" x 3.5"
RM 18
Sold- Alhamdulillah
Contact me here











Sunday, February 24, 2013

3 way Pouch...

Posted by iza at 24.2.13 0 comments Links to this post

Assalamualaikum...
Pouch ni order dari sobat, Pn Sarah
Pn Sarah nak ada 3 compartment...
nak letak hp, duit ngan kad2 apa yg penting katanya...
:) ur wish is my command!! hehe



bahagian depan ada poket...


bila dibukak, mcm ini ghopenye...


 bahagian dlm poket...


compartment bhgn atas/ tgh


bahagian belakang dgn poket berzip


bahagian dlm poket belakang


sikit embellishment.. seekor woody teddy!!
:)

tq Pn Sarah..congrates 4 ur new born pwincess...:)

Little Tunic

Posted by iza at 24.2.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...
aritu iza da janji nak blog pasal tunic yg iza buat utk Humaira...
ni tunicnye...


iza tgk tutorial online...kat sini 
tp iza wat ni pakai cincai je...jait potong jait potong...
xguna pola, xpress xpin bagai...
sgt mls hihi...
motippp nak jahit jgk kan...
heheh

nasibla Humaira pon ok, xbyk komplen dia pakai je...
dan sesi photoshoot berjalan dgn agak lancar * ini semua poyo!!







mood tgh baik..posing kemain la nak dare ni...
tudung tu pon iza jahitkan...npak mcm cantik padahal bukan kemas sgt tu..hehe
kebetulan Humaira dah ada seluar merah, xyah jaitkan lagi seluar yg padan..*ye saya mls...

tp sonok plak jait mende kecik2 ni...
rs ada je nak wat utk Humaira...
tgkla nnt..
kalau ada, iza blog..
Assalamualaikum..
:)

Friday, February 22, 2013

Skirt Kembang Se Taman...

Posted by iza at 22.2.13 1 comments Links to this post
Assalamualaikum...
minggu yg x brp produktif...
terbukti dgn tiadanya entri2 baru...
brg2 utk menjahit byk yg da surut...
so, kena pegi kedai dl topup mn yg patut, br bole sambung jait order...
encek somi sgt sebok, xsampai hati nk mintak tulun antorkan ke kedai...

gian nak menjahit menjadi2...
tgk apa yg ada, apa yg bole dibuat...
makanya terhasillah 1 helai tunic utk Humaira *nnt iza blog ye, nak tunggu Humaira pakai dl
dan...skirt untuk si ibu...

sebenarnya kain ni di beli dgn tujuan utk menjahit dress buat Humaira...
tetapi tetapi tapi tapiiiii....
ibu x kompiden...plus, mood pon xbp nak ada utk jait dress...
lalu , iza pon belot dan menjahit skirt utk kepentingan dan kepuasan diri sendiri...
HUA HUA HUA...*gelak jahat nih...jahat sgt nih...



sori Humaira..*sob sob...
nnt ibu buatkan yg baru...
tunggu mood sampai...tunggu aura semangat dtg menerjah...





mood munge2 cinta sgt kan...hehe
nnt iza post gambo iza pakai skirt ni...
tu pon kalo npak elok...kalo xpost tu xelok le tu...
anggaple begitu ye...:P

kbai..Assalamualaikum..

Tuesday, February 19, 2013

Intimate Stacker :: utk lebih comel dan kemas..ahaks

Posted by iza at 19.2.13 0 comments Links to this post

Assalamualaikum...
apakah itu?
itu adalah Intimate Stacker by MessyMommy... :)
sgt comel, utk lebih kemas dan teratur, letakkan sanitary pad anda di dlm Intimate Stacker ya!!
bole muat 20-25 keping sanitary pad..



bahagian atas menggunakan material felt..
Double layer cotton bow sebagai hiasan..




fully lined..


gantungkan kat dlm almari, luar almari, bilik air, atau di dinnding bilik kamu2 ye..:)
Harga RM 18
Readymade 
Available

bole pm iza di personal fb *klik di badge

Salam ceria
Assalamualaikum...
:D

Thursday, February 7, 2013

Make - up Case_Zakka

Posted by iza at 7.2.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

iza ada buat make-up cases terbaru utk buh dlm kedai...
ada 2 kaler...sblm ni pon ada pattern buat yg sama...
kali ni warna pon dlm theme yg sama...


Coffee

 

Available
panjang lebar 9.5"
tinggi 7.5 "
lebar 3.7 "






Turquoise

                                                         
                                                                  Sold
                                                          panjang lebar 9.5"
tinggi 7.5 "
lebar 3.7 "



harga RM 18 x termasuk pos
bole pm sy di personal fb *klik fb badge kat tepi nuuu
ataupon inbox fb MessyMommy

Terima kaseh sudi singgah..:)
Assalamualaikum..
xoxo

Wednesday, February 6, 2013

Sweet Couple Plushie

Posted by iza at 6.2.13 0 comments Links to this post


Assalamualaikum..


curi2 masa ckit buat plushie ni utk letak dlm kedai...
heeeeee


Alhamdulillah...
belum sempat letak dlm kedai..dah ader yg nak adopt plushies nie....
:)
in sya Allah...akan curik masa utk buat lg nnt ye...
xoxo

Diaper Stacker...with a little patchwork touch..

Posted by iza at 6.2.13 0 comments Links to this post


Assalamualaikum...
order request customer dr Terengganu...Hazz Ni
Diaper Stacker...color hijau + putih + kuning...
nak ada pattern kereta..
buat ala2 patchwork ckit...kalau xbole, biasa2 pon xper katanya...
:)

iza ada buat elemen patchwork di bhgn atas..
ckit je..harap tuan empunya suke...


inner lining bolat2..bole dibuat obat...*ehehe




dan...
kalau sblm ni..patter iza akan jahit kan di bhgn atas, blainan dgn yg ini...iza jdkan plush keychain dan gantung di zip....
xnak kacau patchwork tu...:)

sekian, terima kasih *masih xterer tutup entri...
jgn lupe like page MessyMommy ye !!
terima kasey...
Assalamualaikum...

Monday, February 4, 2013

Retro Owlie Tote Bag

Posted by iza at 4.2.13 0 comments Links to this post

Assalamualaikum....
Beg ni adalah ready made...
sape mau bole pm iza di personal fb ataupon fb MessyMommy ye..


 saiz: tinggi 10"
panjang melintang 13"
lebar 4.7"



sesuai utk dijadikan beg telekung, mum's bag atau apa2 sj...:)
Harga promosi termasuk postage
RM 35
 

MessyMommy Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos