Wednesday, August 28, 2013

Handmade Kid's Hijab

Posted by iza at 28.8.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Ini antara Handmade Hijab yg Humaira modelkan..
tempahan dari saudara Iza utk anak dara beliau...












awning iza gunakan material cotton...
selesa, lembut dan serap peluh utk budak2...
material tudung pulak jenis cotton rayon..mcm t-shirt..
kalau nak order utk anak2 tuan puan, bole inbox iza di FB Page MessyMommy ye..:)

Assalamualaikum

Tuesday, August 27, 2013

Door Gift Kawen : Bulk Order

Posted by iza at 27.8.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Lama rasanya xmenjahit tgn gini banyak...
lenguh badan 2 hari xilang lg ni.. nak menaip pon lenguh...
al- maklumlaaa..makcik da tua..
ekekeke...

kalau ikutkan xamik dah felt craft order...
kebetulan sama2 rezki kami..tgh free plak masa tuh, amik ajelah...
seminggu sblm due date iza saket gigi plak..
bengkak sblh muka...
sehari makn 4-5 bijik ubat tahan saket...
adusss apa pon xleh wat...
berayor je mata mak cik ni...tehehe
mintak postpone 2,3 hari...utk siapkan order..
Alhamdulillah...da sampai ke tuan punye..
150 bijik keychain utk doorgift kenduri kawen kakak beliau...




harapberpuas hati..
maaf kalau ada salah silap ye...
:)

Wednesday, August 21, 2013

Ops Jimat Izakama

Posted by iza at 21.8.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin dari hati iza..:)
Tahun ni, oleh krn en kesayangan xdpt bonus, iza membuat persediaan utk OPS JIMAT RAYA..
haha poyo je...


baju2 raya anak taun ni sume jait sendiri..
teringin nak tengok teruna kembar pakai baju melayu..tp tgk harga utk bb pun harga pasaran selai lebih kurang rm 40...jenis kain licin...
pk2 pakai pon sekali je nnt...xperlah...wpon xpnah jait baju melayu, tp sbb nak jgk anak2 pakai bj melayu di pagi raya, iza cuba jait sndiri...
At least, material jenis kapas ni nak pakai tido pon osem..
Google laaa tutorial kat internet... amik baju melayu somi, belek sana belek sini...
Alhamdulillah ada la rupa baju melayu tu...



kain2 kapas ni semua iza just guna apa yg ada dlm simpanan je...
baki2 projek sblm ni...except gaun muslimah Humaira tu...mmg iza belikan khas utk itu...
sbb kalau nak beli gaun Muslimah bebudak 4-5 tahun rege lebih kurang rm70-rm80...
kalau bole buat sendiri,rsnya lebih jimat...
tp kalau bajet mmg lebih, penyakit malas tu msti tetiba ada..so, lebih sng beli..
apa2 pun semua ni ikut kemampuan..
lagipon da agak byk jgk gaun Muslimah yg iza jait utk Humaira..sbb taste beliau ni over ckit...
nak tutup tangan laa nak labuh tutup kaki laa, tp nak mcm princess...diva sgt! hehe
nak cari bukan sng...jd, jait je sndiri...
Google tutorial jait party dress, tp labuhkan lengan & skirt..


dress duyung ni plak sbb mls nak jait baju kurung, jaitla dress tros..
pakai pon sekali sarung je...
utk kembang payung kat bawah tu sengaja iza jait atas paras lutut..
bior sng Humaira nak belari2..xtsangkut2...
utk dua2 nya iza jaitkan tudung sedondon skali...




mmg byk jimat...alhamdulillah..
utk baju iza pulak, beli jubah kapas aje..xmahal pun..
rm 65 aje... pashmina tu pon dah selalu pakai...
suami pakai jubah yg abah belikan ms tunai Haji..
baju melayu pon ada..rege xmahal pon dpt rm 20 aje satu set...
kain jenis khakis..mmg osem!
kasut xbeli pon pakai je kasut yg en kesayangan hadiahkan ms Hari Ibu...
kaler biru...suke2 ati je kan..hehe..
xper, biar bsederhana..asal pakai selesa..asal hati bahagia...
kununnn...hehe



sebenarnya bukan xbole pakai yg tahun2 lepas punye..itu lg jimat kan..
tapi mcmni lah hati ibu...nak anak3 merasa pakai baju baru..:)
sendiri pon sama, nak jgk tambah koleksi2 baju...tp kali ni praktikal ckit.. al maklumla iza xkerja, mmg jarang pakai baju kurung..jadi, lebih praktikal beli jubah atau dress muslimah yg sesuai pakai ke mana2..

ada jugak antara sedara sesama kita yg xmerasa pon bbaju baru...mkn sedap2..:'(
ada yg dlm perang..dlm derita...
Moga Allah bsama kita..dlm setiap pjuangan hambanya...Amin..

#pray4egypt
#pray4syria
#pray4palestine
#pray4rohingya
#pray4muslimaroundtheworld

Assalamualaikum







 

MessyMommy Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos