Sunday, May 19, 2013

Personalized Towel

Posted by iza at 19.5.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...

Request dr sahabat, nakkan personalized towel...
tapi iza xbuat sulam2 ni sbb mesin sulam belum ada..
insyaAllah akan dtg kalau ada rezki...tp tah le bile hehe

tapi katanya, xnak sulam, nak tampal..
haa, tampal bole la iza buat...
percubaan pertama, dan ini hasilnye...
^^

Newborn Pillow

Posted by iza at 19.5.13 0 comments Links to this post

ini order dr 1 of my bff..
untuk dihadiahkan pd kakak beliau yg tgh menunggu lahirnye si kecik tetomei...
^^
oleh kerana baby's gender tidak ketahuan lagi, so kena la buat design yg ala2 unisex gitu...
no pinky2 katanya..hak hak...
so, ni lah hasilnye...
ada gak tselit kaler pink sikit...
tulun maafkan daku di situ ya!!


tq Ieta 4 supporting me all the way..:)
lap u! xoxo

Gift Pack! :: Baby Binder + free Cute Softie

Posted by iza at 19.5.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...



ini sgt sweet...
pek hadiah bedung baby siap dpt handmade softie lg..
senada dan seirama gitu kaler dia...



hadiahkan pada si dia yg sedang menunggu kelahiran si comel..
si dia tentunya terharu dan gembira...
gitu haa ayat iklan...hik hik



satu pek ni ada 5 helai bedung baby..
material, kain cotton flannel yg lembut dan menyerap..
harga rm 30 sahaja termasuk postage..:)
pm iza di fb MessyMommy kalau terjatuh hati ye..:)

Thursday, May 16, 2013

intimate stacker :: sunkist!

Posted by iza at 16.5.13 1 comments Links to this post
assalamualaikum...
tadi, sempat iza curi masa jahit ini...
masa anak tgh koya main2..
tp sekejap je, pas 5 minit bderet ikot masuk 'opis' ibu..
abes tunggang langgang sume..
heeheh



lagi..Intimate Stacker..
Sunkist Color
untuk simpan sanitary pads...
nampak lg kemas dan kiut...


kali ni buat lain ckit...
bow touch dkt bahagian bawah pulak..
yay? nay? :) somel jgk kan?
enjoy pics!




Tuesday, May 14, 2013

Hubby Wifey Plush Pillow!

Posted by iza at 14.5.13 0 comments Links to this post


 Assalamualaikum...
order dr seorg kwn baru..^^
bride-to-be miss Azira..
congratulations & thank you!!

fevret kaler, kuning jd pilihan...
enjoy pics!!
^^





Monday, May 13, 2013

Barut Baby :: Handmade

Posted by iza at 13.5.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum...
adehhhh sakit pinggang, sakit bahu..mata nantok...
bole tahan jgk penatnye wat 20 helai barut baby..
5 jam ngadap..
tp siyesly, rs best jugak..sbb 1st attempt kot..
terhutang budi pada en Google yg sentiasa membantu dlm mencari tutorial2 dari seantero donia..
hehe

Alhamdulillah dah siap...
tgal last touch up je 
- gunting benang yg tjurai2 tu
                               - bako hujung cotton tape supaya lebih kemas dan anggun..
katanya..



mungkin utk yg ini akan buat readymade sahaja..
hmmm...tgk lah nnt2 bile agak2 ade masa, bole buat
yg penting siapkan order yg ada ni dulu

okaylah!! xoxo!!
Assalamualaikum...

Sunday, May 12, 2013

Personalized Pillow

Posted by iza at 12.5.13 0 comments Links to this post
Repeat Order...Yeay!!
Alhamdulillah...
^^

sebelum ni kwn saye ni order yg ini...


kemudian beliau nak lagi satu...
so, iza buatkan yg ini pulak..
^^
harapnye suke ye dear Halimahtus Shamsudin
terima kasih sgt2 ye...:)


sampaikan salam cubit pipi kat si comel Nurain ni..^^



nak jugak????
bole bole...
pm iza di FB page Messymommy ya!!

salam sayang...
Assalamualaikum

Personalized Pillow

Posted by iza at 12.5.13 0 comments Links to this post
Assalamualaikum..

ini order dari 1 of my good friend, mama Rini..
rajin Rini order hasil Messymommy...
dari masa iza guna brand 4uCutie lagi..
thanks dear..:)
4 ur friendship & support..
heart u!

for Princess Mia & Princess Amani...



kalau nak order mcm ni bole pm iza di FB page Messymommy ya!!
^^

Friday, May 3, 2013

Black Teddy Tote Bag

Posted by iza at 3.5.13 0 comments Links to this post

semasa blk umah mama abah, sempat buat ini..
untuk readymade..
nak letak dlm album kedai..




saiznye : panjang melintang 13.2"
tinggi 11.5"
lebar 3.5"

Available
RM 30 saje

sesuai dibuat beg khas utk telekung, beg serbaguna..atau baby bag/ diaper bag
cpt2 sementara stok masih ada!!
cheewah...
ada satu je...saje main2 bajet hot item..
hik hik
^^

Assalamualaikum

COUPLE PLUSH PILLOW :: RED

Posted by iza at 3.5.13 0 comments Links to this post


order oleh return customer
^_^v
merah mak ngah kan....
of kos la yg kiri mak ngah yg kanan pak ngah uolls..
jaga2 nanti kena kejar lembu..
hiks




sesuai diletak dlm keta, atas katil, atas sofa atau dipegang ketika berjalan2 untuk nampak lebih comel..
bole dipeluk ketika tido, bole jgk dibuat prop utk sesi photography...
mau???
kalau terjerat, terpikat sampai xlalu makan...
pm iza di MessyMommy :)

Salam Comel
Assalamualaikum..
^^

Personal Project : Baby Boy Romper untuk si kembar

Posted by iza at 3.5.13 0 comments Links to this post




iza sgt in heart dgn handmade clothing...
so, dpt buatkan anak3 adalah sgt sonok...
sementara anak3 masih kecik..saiz pon kecik...kain xbanyak guna...
ahahah..
itu adalah satu penjimatan..
:)

so, recently iza ada buat ini utk teruna2 kecik kesayangan
utk anak dara tu pon ada jugak, iza akan update kemudian..
menyedari ketidakcekapan diri, dan lagipon 1st attempt, iza google tutorial di internet..
supaya aktiviti potong memotong kain lebih meykinkan dan kurang kesilapan dibuat...
:D

iz lebih suka si kembar pakai tanpa t shirt di dalam..
npak lg cute..
tp ms capture pic ni g kuar jenjalan, kna kasi pakai jgk..
takut sejuk..:)

enjoy pics !! ^^



 

MessyMommy Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos