Saturday, November 30, 2013

Couple Pillow

Posted by iza at 30.11.13 0 comments Links to this post



Couple pillow as requested by my dear customer
nakkan kaler biru + purple untuk kedua-dua bantal
image pun adik yayass ni yg bg...;)
iza ubah ckit saje utk kesesuaian...


bile letak atas katil cenggini, mcm comel je kan..
kalau letak dalam kete pon macam comel mcm kiut gtew..
tpulang la pada tuan punye badan nak letak kat mana..
kalau ikut suami iza dia akan kata mcm menyemak je...haha
tapi kalau iza, mmg suke banyak2 bantal...kalau tido keliling nak bantal..
^^




kak iza buat sehabis baik mcm yg adik yayass nak
tq sebab pcaya :)
tq sbb sudi order ngan k.iza :)
Salam Kenal, Salam Sahabat....
k.iza jual ye..:)

Personalized Baby Pillow

Posted by iza at 30.11.13 0 comments Links to this post

Hoyeh!!!
Pillow utk baby Anas da siap!!
sedia utuk diposkan
^^


ibu Anas pon sempoi.. tunjuk kain ni je terus ok!
kekabu isi dalamnye..
harap selesa & tido lena ye baby Anas...


tq ibu Anas sudi order ngan iza..
:) 
kalau sobat2 sume ak order utk baby, nak hadiahkan kat kengkawan ke...
pm iza di MessyMommy ye
Assalamualaikum...

Thursday, November 21, 2013

Princess-Like Personalized Pillow

Posted by iza at 21.11.13 0 comments Links to this post



your little pwincess will definitely love this pillow!!
bila Humaira tgk ibu buat ini, ayat pertama Humaira adalah " waaa bantal princess!!"
hehe...mcm biase, dia suh ibu buatkan utk dia jgk satu...
ooo man, bankrupt la ibu nak oi...ekekeke...



ini order dari sobat lama yg mmg sgt percaya pada iza...rajin order dari iza...
sob sob..makcik terharu...sungguh...
:'(
tq k.ina...^^
iza tambah bow tu utk princess k.ina...Qaseh Medina...
harap suke...


kalau mommy2 nak bg gift kat puteri mommy2 sume pm iza di MessyMommy ya!!
Assalamualaikum...
Salam Ceria..
^^ pis pis kacang pis eheh

Wednesday, November 20, 2013

Whale Softies

Posted by iza at 20.11.13 0 comments Links to this post

Malam tadi, terhasil ler 2 ekor paus ni...
oleh sebab mood nak menyediakan tempahan tu sesejuk dan semendung cuaca kat luar, makanya iza cuba motivate diri dgn menjahit apa2 yg bole membangkitkan mood...
ngengada je kan..nak menjahit pon mcm2...
eh eh...mende2 yg memerlukan kreativiti ni mmg gtu...kalo x, nak jahit ikan paus jd mende lain pulak..
^^


iza letak 2 ekor paus ni dlm album kedai k...
nnt jenguk2 kedai runcit makcik, MessyMommy name kedainye...
softie ni bole basuh mesin tau...
jgn riso kna sos, ke,kuah sup ke..bole basuh...hihi
harga promosi, makcik bagi untuk 2 ni, RM 40 termasuk postage...


haaa...ni ada lg sekor kwn dia...
yg ni xmasuk kedai..ni Humaira yg mintak buatkan...
kain dia pilih sendiri....kain lebihan baju raya beliau...
buatkan la jgk wpun pnt...sbg tanda tq sbb Humaira rajin offer diri tolong ibu wat kja umah...
dan rajin temankan ibu menjahit...^^


haaa...bekenan kalu, pm iza di FB Messymommy k!!
Assalamualaikum


Wednesday, November 13, 2013

Baby Bedding Set + Blanket

Posted by iza at 13.11.13 0 comments Links to this post


Assalamualaikum...
ini pestaim makcik jait blanket...
enjoy sgt bile cuba sesuatu yg baru...^^
matched dgn bedding set yg fabriknya dipilih sendiri oleh tuan punye yg tgh bbadan 2...
kak ina yg somel, harap suke..:)


bila dibukak penuh cenggini rupenye...
nak guna 2-2 side pon bole...
xtgkp plak gambo side lg satu..huhu
tp bole tgk kat gamba atas skali tu...
haa ye yg belang2 kaler mint tu...:)


ni pulak bedding set nye...
kak ina order termasuk tilam dan bantal skali...
kekabu...insyaallah tahan lama...
selain tu kak ina order bedung, barut & personalized pillow juga...
itu nanti dientri yg lain ya!
daaaa

Sunday, November 3, 2013

Little Muslimah :: Handmade Hijab

Posted by iza at 3.11.13 0 comments Links to this post


Phewwww....
siap sudah hijab utuk si comel Aira..
tq mummy Sarah sudi order ngan makcik..^^
sweet pastel purple & pink jd pilihan hati..


gitu je haa tangkap gambo ...hihi
siap2 lipat, buh atas mesin jait, terus packing...
model kecik xder..model yg ada da membeso bagai juara...
ekeke...




alhamdulillah...handmade hijab mendapat sambutan...
xbanyak dah kaler yg tinggal..cpt2 order utk si comels kesayangans!!
hehe

k.iza jual ye Sarah..harap suke...:)



 

MessyMommy Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos